Vakantiehuisje Hunsruck

Omgeving

Naast de prachtige groene heuvelachtige omgeving is er ook veel cultuur & historie te ontdekken. Om u alvast een aantal ideeën te geven volgen hieronder enkele suggesties:

Als u de heuvel naar beneden loopt komt u op de gezellige familiecamping met tal van faciliteiten. Voor het gemak vermelden we de website van de camping dan kunt u dit zelf verder allereerst digitaal ontdekken:

http://www.harfenmuehle.nl/nl/

 

Dichtbij max 20 minuten van het huisje vandaan:

  • Historische waterslijperij Biehl

Op ongeveer 200mtr lopen van het huisje. Dit is de enige historische door waterkracht aangedreven edelsteenslijperij ter wereld. (http://www.alte-edelsteinschleiferei.de)

 

  • Historische stadje Herrstein

Herrstein is een middeleeuws bergstadje met  veel vakwerkhuizen en ligt aan de bekende Edelstein-route. De stadskern in autovrij, daardoor fijn wandelen.

In Herrstein zijn 2 restaurants, die voornamelijk lokale gerechten serveren. Buiten de historische kern zijn er een bakker, slager en supermarkt te vinden. Parkeren kan op de gratis parkeerplaats net buiten de stadskern.

 

 

Sport en zwemmen

  • Er kan gezwommen worden in het zwemmeertje op de camping, ook stroomt er een riviertje dus pootje baden kan ook.
  • Vissen

Dat kan bij de Krahlochweiher, 8 km van het vakantiehuisje vandaan. Een dagkaart is bij de camping te koop. (http://www.fischzucht-orth.de)

 

Voor ieder wat wils!

Impressie van de omgeving